Våga segla ut på öppna hav och möt världens människor



Har i dag varit på ett intressant möte med projektledaren Catherine Isaksson för sydafrika Sydafrikaprojektet.

http://sydafrikaprojektet.blogg.se/

Ett mycket intressant möte och jag blev rysligt imponerad och intresserad av detta projekt och vill ge en stor dos av kredd till Catherine och till projektet. Jag hoppas att jag kan få ta del av projekt och åka ner till Sydafrika. Det hade varkligen varit ett otroligt spännande möte! Framtiden för utvisa!

/E 

Äntligen blir de lättare att komma undan med våldtäkt!

Högsta domstolen har satt riktlinjen, det räcker inte med offrets trovärdiga vittnesmål samt sos samtal för att våldtäksmannen ska bli dömd. Killen (som ett av fallen gäller) blev dömd i både tingsrätten och hovrätten men friad i högstadomstolen. Det krävs teknisk bevisning.

Så får du chansen så passa på, se bara till att inte lämna såsen på fel ställe!

Är det inte sjukt?
 
Det kommer förmodligen, med dessa nya riktlinjer, att bli svårt att ens få upp ett fall i rätten som saknar teknisk bevisning. Jag tycker inte att det är en utvecklig i rätt håll, ska det bli lättare att komma undan med att våldta någon? Är det inte tillräckligt sjukt att det finns människor som sexuellt våldför sig på en människa, ska de nu bli lättare att komma undan med skiten!?! JAg tror att det kommer leda till att mörkertalet ökar och att det blir allt fler som inte vågar anmäla våldtäckten. Va ska man göra om man anmält personen som våldtagit , om personen sen inte åker dit? Man har en trovärdig redogörelse över vad som hände, men ingen vill lyssna när det inte finns tekniskbevisning. Man blir fan förnedrad och utstött av det rättsamhälle som ska skydda dess invånare.  

Ett nej är ett nej och allt som sker efter ett nej är våldtäkt, och de aset som utför skiten ska åka dit. punkt.

Jag vet inte vad ja avskyr mest ,personen som våldtar eller personen som ljuger om att ha blivit våldtagen. (Jo de vet jag, jag avskyr våldtäcksmannen/kvinnan mer, men jag fick tänka efter innan jag kunde avgöra)  Våldtäcksoffrets trovärdiga redogörelse över vad som hänt borde vara nog med bevisning. Vem är så destruktiv och totalt hänsynslös mot sin omgivning att man hittar på, ljuger om att man har blivit våldtagen? Inser man inte vidden i en sådan lögn, hur många offer den kommer skada?

JAG IFRÅGASÄTTER: HÖGSTADOMSTOLENS BESLUT OM ATT SÄTTA UPP NYA RIKTLINJER SOM GÖR DET SVÅRARE ATT BLI DÖMD FÖR VÅLDTÄKT.
  

Dags för avskaffandet av gamla Hetronormer

Mycket intressant val av tema till årets pride festival. HETRO, de tycker jag e ett riktigt bra val. Det är fan dax att samhället börjar diskuterar våra stela hetronormer. Det är faktist så att vi har så steriotypa roller att jag kan fråga mig om det ens skett någon väsentlig förändring mellan dagens normer och de normer som fanns i samhället i början av 1900-talet.
 
Vi bor två och två, man och kvinna, med undantag för barnen så klart. Vi förutsätter att andra människor i vår vardag lever på ett liknande sätt och vi förväntar oss att alla är hetrosexuella. Våra normer talat om för oss att detta är det "normala" sättet att förhålla sig och att avika från detta levnadsätt är att avika från samhällets normer. JAg vill säga och jag gör med med en framtidstro och ett hopp på  dagenssamhälle, att det är fullt accepterat att vara homosexuell. Jag vet att det sker våldsbrott och diskriminering och jag kan inse att det inte alltid är vare sig är välbemött eller enkelt men jag hoppas och vill kunna säga att det är helt accepterat i vårt samhälle att vara homosexuell. Men detta betyder inte att det inte är avikande från våra normer. För vad vi accepterar och vad vi anser vara en norm är inte samma sak.

 Vi är oerhört låsta i dessa normer och i det beteende de medför.

En gamal bekant frågar vid ett möte på stan "Hur går det med killarna då?" två tjejer kommer till en fest, en annan tjej frågar "lämnat killarna hemma ikväll tjejer, de finns ju en del kap där!?" En kille kommer in på veromoda, expediten frågar "Letar du efter en present?" En mamma är ute och går med sin nyinköpta vagn och sin otroligt söta lilla baby iförd en rosa spets mösa, mannen som sticker ner huvudet i vagnen frågar, "Åh va heter detta lilla söta flickebarn?" Två män köper mat i ett gatustånd med varsitt barn i handen, försäljaren säger "Är det boys night out, skönt att slippa kvinnorna en kväll?

Vem säger att tjejen du gick i samma klass som under lågstadiet är hetro? Vem säger att tjejerna som kommer till festen inte är ett par? Vem säger att killen i butiken inte får handla kläder till sig själv i en klädbutik för tjejer? Vem säger att babyn i rosa inte kan vara kille? Vem säger att de två männen och barnen inte i säg är en familj?

vem säger detta?
Tyvärr är det vårt samhälle och våra hetronormer! Bryt trenden, ändra normerna, anpassa samhället efter dess invånare! 

Ta till dig prides budskap detta år. Tänk efter vilka hetronormer du följer, vad du tycker är rätt och fel och befria dig från steriotypa tvåsamhetsnormer! 

JAG IFRÅGASÄTTER: HETRONORMER, TVÅSAMHETENS ENSAMRÄTT PÅ LEVNADSFORM SAMT  ENKELSPÅRIGHETEN I DET BETEENDE DESSA NORMER MEDFÖR   


Välkommen till min nya blogg!

Vill bara hälsa dig välkommen till min blogg. Jag hoppas att du kommer tycka att mina inlägg är irriterande, förargelseväckande, märkvärdiga, konstiga, sköna, spännande, töntiga, jobbiga, förbannat bra, förbannat dåliga. Jag vill att du läser och känner, tänker efter och sen tycker till! 

Då har min blogg lyckats

Det viktigaste in min blogg kommer vara att ifrågasätta. Ställa saker mot väggen och tända strålkastaren. Jag kommer diskutera saker utifrån mig själv och saker som jag tycker är viktiga, det kommer alltså handla mycket om mig. Men är det inte det som en blogg är till för?

Hoppas du tycker och känna och skriv gärna en kommentar på inläggen om du vill uttrycka din åsikt och dina känslor. Det är aldrig fel att tycka eller att känna, du behöver inte hålla med om det som skrivs, du får gärna tycka att jag är "piss i motvind" , så länge du tycker! 

tar dykarcertifikat i Australien

/E
 


RSS 2.0